A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Семінар-практикум учителів історії "Краєзнавство як метод формування громадянської та національної самосвідомості особистості"

Дата: 02.06.2022 10:36
Кількість переглядів: 107

Відповідно до плану роботи Центру професійного розвитку педагогічних працівників м. Ковеля 31 травня 2022 року в співпраці з Гішинською гімназією (директор Людмила Пунда) було організовано та проведено семінар-практикум учителів історії «Краєзнавство як метод формування громадянської та національної самосвідомості  особистості». 

Метою заходу стало формування професійних компетентностей педагогів для викладання краєзнавчих курсів, організації науково-дослідної діяльності учнів, використання краєзнавчих матеріалів у навчальній та позакласній практиці закладів освіти. У ньому взяли участь педагоги Ковельської та Люблинецької ТГ.

Учасники семінару-практикуму обговорили та отримали інформацію з питань (спікери Світлана Бруча, консультант ЦПРПП м. Ковеля та Олена Возняк, вчитель історії ліцею № 11 м. Ковеля):

  • Сучасний стан та перспективи розвитку краєзнавства.
  • Краєзнавча компетентність вчителя в умовах нових реалій.
  • Методика організації науково-дослідної роботи учнівської молоді з   волинезнавства.
  • Волинезнавчі проєкти ВІППО.
  • Проєкти Волинської обласної Малої академії наук з волинезнавства.
  • Проєкти Волинського обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Волинської обласної ради.
  • Комплексні учнівські краєзнавчі дослідження в межах окремого населеного пункту.

Цікавими та пізнавальними були презентація історії  Гішина «Стежками рідного села» (Людмила Пунда, вчитель історії Гішинської гімназії) та екскурсія у Свято-Дмитрівську церкву – найстаріший дерев’яний храм Волині.

У  результаті семінару-практикуму учасники набули знань про сучасні тенденції розвитку шкільного краєзнавства, оволоділи формами та методами планування та викладання краєзнавства в школі, розуміння ціннісних та розвиваючих орієнтирів краєзнавчої освіти. Педагогам надано корисні покликання на методичні вказівки щодо викладання волинезнавства, участі у регіональних волинезнавчих та всеукраїнських краєзнавчих програмах.

Центр професійного розвитку педагогічних працівників дякує директору та педагогам Гішинської гімназії за збереження української автентики  та бажає творчих  здобутків, здоров’я та миру!

                     

         

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано