A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Індекс інклюзії в ЗДО

Дата: 14.01.2022 10:40
Кількість переглядів: 139

      З метою  формування та вдосконалення професійних компетентностей педагогічних працівників закладів дошкільної освіти щодо володіння інклюзивними технологіями 11-12 січня 2022 року в освітньому ХАБі ЦПРПП було проведено семінар-тренінг «Індекс інклюзії».

     Спікером семінару-тренінгу була Світлана Котік, психолог ЦПРПП. Учасники заходу ознайомилися з міжнародними та національними нормативно-правовими документами, що регламентують інклюзивну освіту; основними завдання, складом та функціями членів команди психолого-педагогічного супроводу; індивідуальною програмою розвитку (ІІІР) як механізмом індивідуалізації освітньої траєкторії дитини з особливими освітніми потребами; функціями асистента вихователя та вихователя, формами їх співпраці та стилями викладання.

     Педагогічні працівники ЗДО в практичній частині семінару-тренінгу  мали змогу моделювати  алгоритми роботи з учасниками освітнього процесу щодо створення психологічно-комфортного  середовища для дітей з особливими освітніми потребами; виконували арт-терапевтичні вправи та техніки; проєктували рівнів підтримки в освітньому процесі у закладах дошкільної освіти.

     За результатами семінару-тренінгу 44 педагогічних працівники закладів дошкільної освіти підвищили свій професійний рівень з напрямку «Формування  інклюзивної і організаційної компетентностей», отримали сертифікат (5 год).



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано