A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Інклюзивна освіта: від основ до практики

Дата: 26.11.2021 14:08
Кількість переглядів: 99

     26 листопада 2021 року в освітньому ХАБі ЦПРПП було проведено семінар-практикум для асистентів вчителів закладів загальної середньої освіти.

       Світлана Котік,  психолог ЦПРПП,  ознайомила присутніх з алгоритмом створення інклюзивного класу, рівнями підтримки учнів з ООП, функціями команди супроводу згідно  до Порядку організації інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти, затвердженого наказом МОНУ від 15.09.2021 року.

       Тетяна Кушнерук, асистент вчителя Ліцею №1, розповіла про сучасні освітні технології у галузі інклюзивної освіти, які допоможуть дитині найповніше реалізувати свої природні здібності та задатки. Однією із таких технологій є кінезіологія, яка допомагає розвивати розумові здібності і досягнення фізичного здоровя через рухові вправи. Кінезіологічні вправи дозволяють дітям зосередитися, скоординувати свою діяльність, позбутися стресу, долати мовленнєві вади і вчитися легше та природніше.

    З особливостями логопедичної підтримки дітей з порушеннями мовлення,  послідовністю і наступністю в роботі логопеда з асистентом вчителя ознайомила педагог корекційної освіти Ліцею №7 Людмила Александрова.

       Наталія Місюра, асистент вчителя Ліцею №7, зосередила увагу присутніх на практичному інструментарію та розвивальних вправах в організації освітнього процесу дітей з ООП.

     Учасники семінару-практикуму переглянули та проаналізували відеоролик «Інклюзивна освіта у Фінляндії: концепції, освітні програми, законодавство і практика».



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано