A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Засідання інтервізійної групи практичних психологів ЗДО

Дата: 13.10.2021 08:29
Кількість переглядів: 108

              12.10.2021р. в освітньому ХАБі ЦПРПП відбулась  зустріч інтервізійної групи практичних психологів ЗДО з теми: « Булінг. Профілактика виникнення, практика подолання проявів булінгу у дітей дошкільного  віку».

         Булботко Оксана, практичний психолог ЗДО №3, зазначила, що булінг- це багатократний негативний психологічний тиск на людину. Він  може бути ситуативним (спровокований певною ситуацією і трапляється тільки раз) і систематичним (постійні знущання день у день). У дошкільному закладі  насильство немає попередньої стадії обдумування, дошкільнята не усвідомлюють до кінця своїх дій, у них відсутнє розуміння наслідків і відчуття провини, агресивна поведінка дітей розходиться з їх словами. Практичний психолог ознайомила присутніх з ігровими арт-терапевтичними методами,  спрямованими на запобігання та профілактику булінгу в дитячому колективі. Також провела практичні  вправи: «Інтонація», «Придумай кінцівку до мультфільму», «Дай пораду казковому герою», «Перетворення казкового героя» та інші.

             Котік Світлана, психолог ЦПРПП, підсумовуючи роботу засідання, рекомендувала практичним психологам опрацювати  нормативно-правові документи, що забезпечують запобігання та протидію булінгу, постійно здійснювати профілактичну роботу з учасниками освітнього процесу з даного питання, проводити діагностично-корекційні  заняття з дітьми середнього та старшого дошкільного віку з метою запобігання та профілактики булінгу в дитячому колективі. 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано