A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Пам'ятними місцями бойової слави УПА на Волині

Дата: 11.10.2021 13:06
Кількість переглядів: 76

  З метою вдосконалення професійних компетентностей педагогів через упровадження в освітній процес відомостей історико-краєзнавчого маршруту пам’ятними місцями бойової слави УПА 08 жовтня 2021 р. учителі історії та предмету «Захист України» освітніх закладів Ковельської МТГ та Люблинецької ТГ відвідали урочище Вовчак, де провели семінар-практикум «Національно-патріотичне виховання здобувачів освіти в умовах реформування освітньої галузі».

Спікери заходу консультанти ЦПРПП м. Ковеля Жанна Колеснікова та Світлана Бруча, голова професійної спільноти вчителів предмету «Захист України» Олег Янчик, комендант військово-патріотичного комплексу «Вовчак: Волинська Січ» Василь Мазурик акцентували увагу на тому, що урочище Вовчак є священним місцем для України, адже тут зародилася УПА, яка упродовж багатьох років вела боротьбу з ворогами української нації, є базою для патріотичного виховання та вишколу майбутніх воїнів та патріотів. Тут – місце концентрації духу нескореності та свободи.

Учасники семінару мали змогу відчути дух епохи, побувавши в бліндажі, Музеї-криївці, на старому кладовищі, в хатині, яка належала повстанським сестрам, побачивши місця, де були госпіталь, підстаршинська школа, штаб, казарми тощо, посмакувати кулішем та узваром, приготовленими волонтерами, які працюють над відновленням Вовчака.  

         За Круглим столом педагоги пропонували практичне застосування в освітньому процесі відомостей історико-краєзнавчого маршруту  «Вовчак».

Упевнені, що Музей повстанської слави під відкритим небом стане сакральним місцем для української нації.

                     


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано