A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

27 вересня - Всесвітній день туризму!

Дата: 27.09.2021 15:12
Кількість переглядів: 69

       Історія стверджує, що туризм в сучасному розумінні, як масове явище і широкодоступна можливість здійснення подорожі, виник порівняно недавно, на початку минулого століття. Стрімко набираючи обертів, це явище стало на стільки популярним, що туризмом в тій чи іншій мірі стало займатися переважна більшість людей, особливо в розвинених країнах і країнах, що розвиваються. Поняття туризму почало швидко обростати специфічними термінами і визначеннями. Це і діловий туризм, і туризм для відпочинку, розважальний та освітній туризм і ціла маса найрізноманітніших форм і напрямків.

         Популярність туризму пояснюється дуже просто, туризм - це високий рівень культурного збагачення, яке отримують мандрівники в процесі здійснення своєї поїздки, це  величезний заряд бадьорості.

        Безліч країн підтримали ініціативу цієї поважної світової організації. Так, наприклад, в незалежній Україні Всесвітній день туризму був додатково закріплений указом Президента Україні від 21-го вересня 1998-го року № 1047/98 і носить назву «День туризму», відзначається також 27-го вересня.

      День туризму - свято всіх, хто хоч раз відчув себе в ролі мандрівника, вибираючись з щоденної буденної суєти в ліс або на поле, на берег річки або озера, на море чи курорт, а також в інші місця, на які так багата наша улюблена земля! Цілком природно, що це свято і тих, хто сам безпосередньо зайнятий у цій сфері - сфері туристичного бізнесу.

У систему закладів позашкільної освіти входить ЗПО «Ковельська станція юних туристів» (директор Хаймик Т.О.) – профільний заклад туристсько-краєзнавчої роботи серед освітніх закладів Ковельської територіальної громади. Нині в установі працює 6 педагогів. Функціонує 7 гуртків, в яких працює 17 груп і навчається понад 300 здобувачів освіти. Керівники гуртків постійно працюють над створенням умов для розвитку особистості, її здібностей, щоб вона мала можливість самостійно вирішувати пізнавальні, ціннісно-орієнтаційні, практичні, комунікативні проблеми в різних сферах життєдіяльності.

Зі святом всіх, небайдужих до туризму людей!

 

                                                    Жанна Колеснікова, консультант ЦПРПП


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано