A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

ДИТИНА В ГАРМОНІЇ З ПРИРОДОЮ

Дата: 17.04.2024 11:42
Кількість переглядів: 29

    Семінар-практикум професійної спільноти вихователів ЗДО «Дитина в гармонії з природою», який проводився  на базі ЗДО № 6 «Світлячок», спрямований на пошук освітніх шляхів, інноваційних підходів, медіатехнологій у роботі вихователів з дошкільниками.

    Метою даного заходу було підвищити професійну компетентність педагогів з питань реалізації завдань освітнього напряму БКДО «Дитина в природному довкіллі» та поглибити знання з використання медіатехнологій, інноваційних форм і методів ознайомлення дошкільників з природним довкіллям.

       Під час організованої діяльності «Бережи свою планету»  вихователь Зоя ДУДКА з своїми вихованцями читали електронну книгу про важливість збереження навколишнього середовища. Цікаві прийоми і методи, ігри екологічного характеру, емоційний комфорт на заннятті, формували у дітей відповідальне ставлення до природи.

       Теоретичний блок семінару був спрямований на розкриття різних аспектів роботи з дітьми з формування гармонійних відносин з природою.

       Директор Наталія УДАЧНА, окреслила широкий спектр виховних можливостей, зокрема патріотичних почуттів у дітей через пізнання природи.

Медіатехнології які використовують у роботі з екологічного виховання педагоги закладу, їх ефективність, доцільність презентувала Алла ЛАЗОРКІНА, вихователь-методист ЗДО № 6.

     Вихователь Анна МАЗЕЇН, під час консультації – діалогу показала різноманітність інноваційних форм і методів для ознайомлення дошкільників з природним довкіллям.

    Майстер-клас, проведений вихователем Тетяною ПІНІЧ, допоміг зрозуміти як складати цікаві екологічні казки з своїми дітьми, використовуючи інтерактивні технології.

       Увазі присутніх запропоновано відеопрезентацію «День без іграшок». Це ще  один аргумент про багатогранність і необмежені можливості природи, бо і без купленої іграшки   в довкіллі легко знайти об`єкт для цікавої гри.

       Семінар-практикум «Дитина в гармонії з природою» підвів нас до висновку, що формування природничо-екологічної компетентності, партнерської  взаємодії з учасниками освітнього процесу та вміння створювати стимулююче середовище для формування природодоцільної поведінки кожної дитини є необхідним аспектом щоденної праці педагогів закладів дошкільної освіти.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано