A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Панічні атаки та тривожні розлади під час війни

Дата: 16.04.2024 14:43
Кількість переглядів: 11

         16 квітня 2024 року в освітньому ХАБі ЦПРПП відбулося засідання інтервізіної групи працівників психологічної служби ЗЗСО з теми «Панічні атаки та тривожні розлади під час війни».

          Світлана Котік, психолог ЦПРПП, зазначила, що панічна атака - це раптовий наплив інтенсивної тривоги та паніки, який може супроводжуватися певними фізичними симптомами. Для тих, хто зазнає панічних атак, це може бути дуже страшним і навіть паралізуючим досвідом. Панічна атака супроводжується різким страхом і має як мінімум чотири з наведених тілесних симптомів: пришвидшення серцевого ритму, пітливість, тремор,  відчуття браку повітря, біль чи дискомфорт в грудях, нудота, дзвін у вухах,  відчуття дискомфорту в череві, запаморочення, втрата рівноваги, дезорієнтація або навіть деперсоналізація, втрата контролю над собою, відчуття оніміння в кінцівках.

           Раїса Старушик, практичний психолог ліцею №3 імені Лесі Українки м. Ковеля, розкрила основний зміст поняття тривожності як тривалого стану напруження та неспокою, яке може впливати на різні аспекти життя людини. Першим кроком практичній роботі психолога є розпізнавання симптомів тривожності та панічних атак. Необхідно проводити спостереження та спілкування з учнями, а також використовувати анкети, методики проєктивне тестування. З метою корекції використовувати арттерапевтичні та релаксаційні техніки, які допоможуть зменшити тривогу та стрес.

            Учасники семінару напрацювали кейс психодіагностичних методик з даної теми. З метою покращення самопочуття та відновлення власного ресурсу використали в роботі метафоричні асоціативні  картки, які є потужним інструментом для розуміння свідомого та підсвідомого стану людини.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано