A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Зведення стресу до мінімуму: новий підхід до самовдосконалення педагогів

Дата: 16.04.2024 13:00
Кількість переглядів: 17

          Стрес - невід'ємна складова сучасного життя. Він може мати різноманітні прояви та виникати з різних причин. З метою  ознайомлення з факторів та видами стресів, стратегіями ефективного управління ними 15 квітня 2024 року в освітньому ХАБі ЦПРПП  було проведено семінар-тренінг  з теми «Розуміння стресу та психологічна підтримка в контексті резильєнтності».

             Світлана Котік, психолог ЦПРПП, зазначила, що стрес - це не лише емоційний дисбаланс, але й фізичний та психологічний негативний вплив на організм людини. Його фактори можуть бути різноманітними: від навантаження на роботі та конфліктів до особистих проблем та травматичних подій. Травматичні події можуть залишати довготривалі наслідки, такі як посттравматичний стресовий розлад.

      Одним із головних аспектів семінару було вивчення шляхів розвитку та вдосконалення резилієнтності у педагогів. Адже, резилієнтність - це ключовий фактор у подоланні стресу та збереженні емоційного та психологічного здоров'я.

             У практичному блоці семінару було  розглянуто  різноманітні техніки та вправи, спрямовані на зниження рівня стресу та підвищення саморегуляції емоційного стану. Вони містили тестування на виснаження від стресу, проведення терапевтичних технік саморегуляції емоційного стану "Чотири стихії", презентацію вправ для візуалізації мети та ідентифікації ресурсів, а також ознайомлення з арттерапевтичними техніками трансформації життя через мотивацію, самомотивацію та позитивне мислення.

        Отже, метою семінару було  забезпечення педагогів необхідними  знаннями та навичками для успішної роботи в умовах сучасного освітнього середовища, де стрес стає все більшою проблемою.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано