A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

HACCP - система забезпечення безпечності харчування дітей

Дата: 08.04.2024 15:34
Кількість переглядів: 22

       В ЗАКЛАДІ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ (ЯСЛА-САДОК) 10 «ДЗВІНОЧОК» відбулося засідання сестер медичних закладів дошкільної освіти Ковельської територіальної громади «HACCP – система забезпечення безпечності харчування дітей».  Семінар-практикум узагальнив та поглибив знання щодо організації безпечності харчування дітей.

Розглянуто ряд питаннь:

  • програми передумови системи НАССР;
  • опис та ідентифікація продуктів;
  • створення блок-схем виробничих процесів;
  • особливості встановлення критичних контрольних точок, критичних меж; встановлення процедури моніторингу, верифікації та валідації;
  • розроблення коригувальних дій.

 Учасників було проінформовано про необхідність дотримання вимог харчового законодавства при організації харчування в дитячих колективах, створення належних умов для харчування, проведення лабораторних досліджень об’єктів санітарних заходів та харчових продуктів, а також посилення контролю за постачальниками харчових продуктів та операторами ринку, які надають послуги з харчування в закладах освіти.

Наголосили, що головним завданням системи HACCP є аналіз небезпек і проведення поетапного контролю над усіма етапами приготування страв і продуктів харчування, починаючи від прийому продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.

Медичні сестри поділилися власним досвідом організації харчування за системою НАССР. Обговорення питань було не тільки пізнавальним, але й практично корисним для всіх учасників.

Захід пройшов в атмосфері доброзичливості, продуктивності  та розуміння.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано