A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Сучасні освітні технології в новій українській школі для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами

Дата: 29.03.2024 12:58
Кількість переглядів: 57

   

            У сучасному світі, освіта визначається не лише як передача знань, але і як створення середовища, що сприяє розвитку кожної дитини, включаючи тих, хто має особливі освітні потреби. Саме цільова спрямованість на інклюзивне навчання вимагає постійного оновлення методів та підходів у сфері освітніх технологій. Тому 27 березня 2024 року на базі ліцею №1 м. Ковеля  відбувся семінар-практикум асистентів вчителів закладів загальної середньої освіти з теми: «Сучасні освітні технології в новій українській школі для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами».

         Спікери семінару:  Світлана Котік. психолог ЦПРПП; Людмила Кондрацька, заступник директора з навчально-виховної роботи ліцею №1; Тетяна Кушнерук, асистент вчителя ліцею №; Юлія Мороз, асистент вчителя ліцею №1; Тетяна Чепенюк, вчитель початкових класів ліцею №1; Тетяна Левданська, вчитель початкових класів ліцею №1.

      Під час зустрічі було розглянуто широкий спектр методів та інструментів, спрямованих на створення інклюзивного навчального середовища для дітей з особливими освітніми потребами. Учасники отримали можливість дізнатися про найновіші технології та педагогічні підходи, які допомагають індивідуалізувати навчальний процес і забезпечують ефективну підтримку розвитку кожної дитини.

Серед ключових тем були:

  • Методи і засоби інклюзивного навчання.
  • Використання цифрових технологій: дослідження можливостей віртуальної та розширеної реальності для полегшення навчання та розвитку дітей з особливими освітніми потребами.
  • Арттерапія: роль мистецтва у сприянні емоційному комфорту та розвитку дітей з особливими потребами.
  • Мнемотехнічні прийоми: використання методів запам'ятовування для підтримки розвитку мовлення.
  • Практична математика – дієві вправи з використання Нумікону у навчанні дітей.
  • Використання готових та створення приватних інтерактивних робочих аркушів на платформі Live Work sheets.
  • Створення власних наборів інтерактивних вправ на платформі Word wall.

    Цей семінар був важливим кроком у напрямку покращення інклюзивної освіти та забезпечення доступу до якісної освіти для всіх дітей, незалежно від їхніх особливостей.

    Щиро дякуємо адміністрації та педагогічним працівникам ліцею №1 м. Ковеля за організацію та  проведення методичного заходу.

ЦПРПП



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано