A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Подолання дисграфії і дислексії у дітей дошкільного та молодшого шкільного віку

Дата: 29.03.2024 11:39
Кількість переглядів: 23

      З метою ознайомлення корекційних педагогів закладів освіти з практичними інструментами в роботи з дітьми, що мають порушення писемної та читацької компетенцій, проведено семінар-практикум з теми «Вправи та завдання для подолання дисграфії та дислексії  у дітей дошкільного, молодшого шкільного віку».

Спікери семінару-практикуму:

Олена Зінчук, вчитель-логопед ліцею №13; Олена Шадура, вчитель - логопед ЗДО №6 -ЦРД; Юлія Нестерук, вчитель-логопед ліцею №10; Олена Журавлюк, фахівець-консультант Ковельського ІРЦ.

        Учасники мали можливість ознайомитися з основними аспектами роботи з дітьми, які стикаються з дисграфією та дислексією. Теоретичний блок зосереджувався на розумінні типів та чинників виникнення цих порушень, а також на найефективніших методах діагностики та корекції. Учасники також отримали поглиблені знання про методи попередження оптичної дисграфії та виявлення фонематичної дисграфії.

          У практичній частині семінару були надані конкретні вправи, ігри та творчі завдання для розвитку фонематичного сприймання, звукового аналізу та синтезу, а також навчання грамоти. Були представлені кейси ігрових завданнь та вправ для профілактики оптичної дисграфії, профілактики і корекції дисграфії взагалі. Заключним елементом було обговорення використання засобів альтернативної та додаткової комунікації в логопедичній роботі.

              Всі ці заходи спрямовані на надання педагогам необхідних інструментів та знань для успішної корекційної роботи з дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано