A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Професійна мобільність асистентів вчителів/вихователів у сфері роботи з дітьми з особливими освітніми потребами

Дата: 28.03.2024 14:16
Кількість переглядів: 31

У сфері освіти, особливо у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами, професійна мобільність та постійне вдосконалення навичок є невід’ємною частиною успішної діяльності. З метою сприяння цьому процесу та презентації досвіду роботи, був організований методичний хаб у форматі весняної сесії для асистентів вчителів/вихователів.

Спікери зустрічі: Ірина Касянюк, вихователь групи подовженого дня ліцею «Оберіг»;  Оксана Масловська, вихователь групи подовженого дня ліцею «Оберіг»;  Віталіна Білоус, асистент вчителя ліцею №7; Ірина Мельничук, асистент вчителя ліцею №11;  Тетяна Головата, асистент вчителя ліцею №11;Анна Пацалай, асистент вчителя ліцею №13;  Наталія Анциперова, асистент вчителя Люблинецького ліцею.

В ході теоретичного блоку учасники отримали інструменти та стратегії для організації продуктивного часу дітей з особливими освітніми потребами під час групи подовженого дня; поглибили свої знання щодо методів та підходів до розвитку когнітивних навичок у здобувачів з особливими освітніми потребами; розглянули практичні методики використання паличок Кюїзенера для підвищення математичних здібностей у дітей даної категорії.

У практичній частині методичного хабу фахівці ознайомилися:

  • з відеоматеріалами  практичного досвіду роботи з дітьми з особливими освітніми потребами;
  • фрагментом навчальних занять з використанням паличок Кюїзенера;
  • презентацією інклюзивних навчальних ресурсів для дітей з ООП з навчальними труднощами;
  • портфоліо дитини з особливими освітніми потребами як результатом відображення прогресу та підтримки індивідуального розвитку;
  • використанням кінезіологічних  вправ в роботі  зі здобувачами з особливими освітніми потребами.

          Учасники семінару-практикуму обмінялися враженнями та позитивними емоціями, спостереженнями з власної практики, обґрунтували важливість таких практичних заходів в подальшому професійному вдосконаленні.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано