A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Конкурс «Мистецтво бути учителем» - крок до успіху

Дата: 22.03.2024 13:04
Кількість переглядів: 105

Праця вчителя – це постійне вдосконалення його особистості, пошук нових ідей, методів, прийомів під час проведення уроків та позакласних заходів. Вперше в Ковельській територіальній громаді на базі  ЗЗСО «Ліцей №11 м.Ковеля» відбувся конкурс педагогічної майстерності «МИСТЕЦТВО БУТИ УЧИТЕЛЕМ» у номінації «Цифровий учитель початкової школи».  

Захід було проведено з метою реалізації Комплексної місцевої програми «Освіта Ковеля – простір якості та інновацій», затвердженої рішенням Ковельської міської ради від 21.12.2023 №44/20.  Адже актуальним залишається питання підвищення статусу та престижності праці педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти Ковельської територіальної громади, створення можливостей для самореалізації і розкриття творчого потенціалу педагогічних працівників, формування позитивної громадської думки про професію педагога та популяризації перспективного педагогічного досвіду.

Саме за допомогою Конкурсу, ініціатором і організатором якого виступив Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради, учитель активізує усі свої знання, пізнає нові висоти педагогіки, самостверджується і заявляє про себе освітянській спільноті.

Урочисте відкриття Конкурсу було проведено господарями - учнівським і педагогічними колективами ліцею №11. У вітальному слові заступниця міського голови Наталія Маленицька зазначила, що пишається освітянами громади, які у цей важкий час випробувань та викликів не тільки забезпечують якісні освітні послуги, а й дбають і про постійний особистий професійний розвиток. Начальник управління освіти виконавчого комітету Ковельської міської ради Віктор Бичковський побажав учасникам вдалих виступів і висловив впевненість у необхідності подібних професійних змагань.

У конкурсі педагогічної майстерності  «Цифровий учитель початкової школи» взяли участь вісім учителів початкових класів, які  протягом трьох днів пройшли  конкурсні випробування: «Самопрезентація», майстер-клас «Digital-room», «Дизайн уроку».

На першому етапі «Самопрезентація» кожен учасник  розкрив власний професійний імідж, презентував свій досвід роботи у школі та унікальні напрацювання, проявивши оригінальність та досконале володіння сучасними цифровими ресурсами.

У конкурсному випробуванні майстер-клас «Digital-room», конкурсанти продемонстрували високий рівень педагогічної майстерності, творчий підхід до використання сучасних цифрових технологій, знання методики та педагогіки, а головне

- уміння працювати з учнями на засадах партнерства, створювати мотивацію до навчання і давати ґрунтовні знання.

 Завершальною складовою частиною професійних змагань стало конкурсне випробування «Дизайн  уроку», яке, на думку учасниць, було найскладнішим.  Метою цього випробування була демонстрація конкурсанткою вміння адаптувати запропонований організаторами відеоролик  до специфіки викладання навчальних тем та вікових особливостей учнів, конструювати урок із врахуванням сучасних вимог та наявного цифрового ресурсу.

 

За результатами конкурсних випробувань, відповідно до протоколів конкурсної комісії  призові місця були розподілені наступним чином:

І місце – Наталія ТИМОЩУК, учитель початкових класів Ліцею №13 ;

ІІ місце - Тетяна КЛИМУК, учитель початкових класів Ліцею №7;

 ІІІ місце   між собою розділили  Юлія ВОЙТЮК, учитель початкових класів Ліцею №11, Вікторія МЕДВЕДЮК, учитель початкових класів Ліцею №3 імені Лесі Українки та  Мирослава АКУЛОВА, вчитель початкових класів Ліцею №1.  

  Людмила ЮЗИНКЕВИЧ, вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 12 м. Ковеля  стала переможцем номінації «Майстер цифрових технологій»,  Ганна ГЛАДИШКЕВИЧ, вчитель початкових класів ліцею №10 – номінації «Педагог-дослідник», Тетяна ДЕРКАЧ, вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів №6 відзначена у номінації «Учитель-практик».

         Успішному проведенню Конкурсу значною мірою сприяв високий рівень його організації, технічний супровід виступу усіх учасників та роботи конкурсної комісії, який забезпечила дирекція  Ліцею №11 на чолі з його директоркою Галиною СИДОРУК. Учасники конкурсу також висловлюють щиру вдячність групам  учнів  3 і 4 класів, їхнім класним керівникам за співпрацю, активність та чудову підготовку, що забезпечило успішне проведення майстер-класів.

         Конкурс педагогічної майстерності «Мистецтво бути учителем» віднині стане традиційним і безумовно сприятиме підвищенню рівня якості освіти у громаді.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано