A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Педагог, який майстерно володіє словом, здатен досягти мовленнєвої гармонії

Дата: 04.03.2024 19:49
Кількість переглядів: 72

  29 лютого 2024 року в закладі дошкільної освіти №4 «Ромашка» (директор Вікторія КУЛІКОВСЬКА) вихователі закладів дошкільної освіти були учасниками семінару-практикуму  "Мовленнєва гармонія".

  Впродовж семінару педагоги ознайомилися з базовими положеннями теорії спілкування та вправлялися у використанні ефективних підходів для розвитку мовленнєвої компетентності дітей дошкільного віку.

 Педагоги закладів дошкільної освіти поглибили знання щодо важливості індивідуального підходу до кожного малюка, врахування його особливостей та потреб у розвитку мовлення. Також було висвітлено питання використання інтерактивних методів, гри та практичних завдань для стимулювання мовленнєвого розвитку дітей.

   В теоретичній частині заходу педагоги ЗДО №4 Наталія Головей, Любов Бончак, Олена Ковальчук, Оксана Коляда ознайомили присутніх з рекомендаціями та досвідом роботи ЗДО №4 з питань розвитку мовлення та профілактики мовленнєвих порушень у дошкільників.

    Практична частина семінару була спрямована на вдосконалення професійних навичок за допомогою імітаційних ігор, вправ, творчих завдань, зокрема: "Долонька", "Розминка", "Мовленнєва гармонія", "Мовленнєві перлинки", "Метафора". Практичний показ заняття «Зайчик в гості завітав» та відеозаняття  «Подорож до нової казки»  презентували вихователі Тетяна Поліщук та Олена Кисіль.

   Семінар сприяв підвищенню професійної компетентності педагогів ЗДО, розширенню їхнього інструментарію для роботи з дітьми в галузі мовленнєвого розвитку. Здобуті знання та практичні навички дозволять вихователям ефективно впроваджувати інноваційні методики в роботу з малюками, сприяючи повноцінному та гармонійному розвитку їх мовлення.

Наталія ЄРОХІНА,

голова професійної спільноти вихователів ЗДО



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано