A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Стрес і резилієнтність: як впоратися з викликами та зберегти психічне здоров'я

Дата: 08.01.2024 11:53
Кількість переглядів: 22

        В умовах нестабільності, викликаною збройною агресією російської федерації, зросла актуальність питань, присвячених проблемам підвищеної тривожності та стресу, а також механізмам формування стресостійкості. Адже стресостійкість як особистісна якість дозволяє зберегти власне здоров’я, відновитися після психотравмуючої ситуації, поповнити ресурси, і, як результат, надавати підтримку іншим та досягати успіху.

        На минулому тижні  на базі ЗЗСО «ЛІЦЕЙ №7 М.КОВЕЛЯ» відбувся семінар-тренінг з  теми: "Розуміння стресу та психологічна підтримка в контексті резильєнтності". Учасники отримали цінну інформацію про вплив стресу на наше фізичне і психологічне благополуччя, а також про техніки управління стресом та психологічну підтримку.
        Світлана Котік, психолог ЦПРПП,  детально розглянула поняття травми, травматичної події і посттравматичного стресового розладу; окрему увагу приділила оцінці та діагностиці стресу, а також вивченню технік релаксації для зняття стресу; надала  практичні поради щодо заспокоєння та саморегуляції у стресових ситуаціях.      
        На тренінгу було акцентовано увагу на превентивних заходах для запобігання стресу і на тому, як здоровий спосіб життя та стресоустійкість можуть допомогти впоратися зі стресом.
       Будьте здорові та стресоустійкі!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано