A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Підбиваємо перші підсумки навчання педагогів за програмою "Психолого-педагогічна підтримка дітей, батьків та педагогів в умовах надзвичайних ситуацій"

Дата: 03.01.2024 15:39
Кількість переглядів: 26

 Центр професійного розвитку педагогічних працівників за сприяння Всеукраїнського фонду "Крок за кроком", Дитячого фонду (ООН) ЮНІСЕФ та Міністерства освіти і науки України у рамках проєкту   "Психолого - педагогічна  підтримка дітей, батьків та педагогів в умовах надзвичайних ситуацій" підбив перші підсумки навчання педагогічних працівників закладів дошкільної освіти. Активними учасниками були директори, вихователі – методисти, музичні керівники, інструктори з фізичної культури, керівники гуртків, практичні психологи, вихователі та педагоги Ковельської територіальної громади.

   Навчання, тренінги за даною програмою сприяли формуванню загальних та професійних компетентностей учасників освітнього процесу, необхідних для створення, підтримки та розвитку здорового, безпечного, розвивального, інклюзивного освітнього середовища та надання психолого-педагогічної підтримки в умовах надзвичайних ситуацій.

Даний проєкт реалізовувався у 8 темах:

- Розуміння впливу війни на дітей та дорослих.

- Базові підходи до надання першої психологічної допомоги у роботі педпгогів.

- Травма-чутливі практики – розпізнавання травми та безпечне реагування на неї.

- Формування стійкості до стресу.

- Безпечне середовище та компоненти дбайливого піклування.

- Безпечні та відновлювальні форми роботи з дітьми.

- Підтримка дітей з ООП у період війни. Що необхідно враховувати.

- Нові виклики у питаннях безпеки або все про укриття.   

     Через активні бойові дії у різних частинах України виникає загроза вибухонебезпечних предметів для нашого життя. Шкода, якої вони можуть завдати, непоправна та смертельна,  тому мінній безпеці навчалися всією освітянською родиною.

     У планах проєкту-охопити якомога більше освітян, адже дані теми залишаються актуальними.  Зустрічі  сформували  в  педагогів  вміння   здійснювати профілактично-просвітницьку роботу,  ідентифікувати, оцінювати, адекватно реагувати на можливі ризики та небезпеки, керувати власними емоціями та толерантно взаємодіяти з усіма учасниками освітнього процесу.

     Сподіваємося, що кожен учасник навчання знайшов рекомендації щодо конструктивної комунікації у цей складний час. Віримо, що кожен день наближає нас до Перемоги!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано