A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Казкотерапія як метод психологічного впливу на особистість

Дата: 20.12.2023 11:50
Кількість переглядів: 22

        Одним із дієвих методів впливу на емоційну сферу дитини є казка, яка розкриває внутрішній світ особистості, щоб покращити його. Арт-терапія останнім часом вважається одним з найбільш ефективних засобів поліпшення психофізіологічного стану молодого покоління.

        19 грудня 2023 року в освітньому ХАБі ЦПРПП відбулося засідання інтервізійної групи практичних психологів закладів дошкільної середньої  освіти з теми: «Казкотерапія як метод психологічного впливу на особистість».

        Марія Дякова, практичний психолог ЗДО №12, зазначила, що казкотерапія  – це соціально-педагогічний і психологічний метод, який використовує казкову форму для інтеграції особистості в соціум, розвитку творчих здібностей людини, розширення свідомості, вдосконалення взаємодії з навколишнім світом та насамперед зі світом складних і суперечливих людських стосунків.  Фахівець ознайомила присутніх із загальною характеристикою казки, її класифікаціями та видами, основними методами та формами роботи з нею.

         Ірина Янушевська, практичний психолог ЗДО №13, закцентувала увагу на тому, що казкотерапія багатопланова, вона включає різні методи, техніки та форми роботи, спрямовані на вирішення психодіагностичних, корекційних, розвиваючих та терапевтичних завдань. До класичних форм роботи можна віднести розповідь казок та їх аналіз, створення історій, переписування та дописування авторських та народних казок, вирішення казкових завдань, драматизацію казок, програвання епізодів, а також введення у казку нових персонажів. Практичний психолог провела вправи та техніки: «Жартівлива гра-роздум», «Казка по колу», «Склади казку», «Казка в шість кадрів», «Казкові істоти – терапевтичні  казки», «Хто найуважніший», «Загадки казкових героїв», «Символ свята».



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано