A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Роль емоційних проявів у процесі переживання горя

Дата: 12.12.2023 15:17
Кількість переглядів: 19

 

 12 грудня 2023 року на базі Ковельського Палацу учнівської молоді імені Івана Франка відбувся семінар-практикум працівників психологічної служби ЗЗСО з  теми: «Роль емоційних проявів у процесі переживання горя».

         Світлана Котік, психолог ЦПРПП, зазначила, що тема ролі емоційних проявів у процесі переживання горя є дуже актуальною, оскільки горе є невід'ємною частиною життя кожної людини. Емоції виникають у людини у відповідь на втрати, розчарування, травми та інші складні життєві ситуації.  Фахівець ознайомила присутніх з поняттям «психологічна травма», її особливостями, видами та проявами; розповіла про використання технік «Робота з листами» для підтримки людини під час переживання втрати.

        Людмила Іванова, практичний психолог Ковельського Палацу учнівської молоді імені Івана Франка,  закцентувала увагу на  загальній характеристиці анатомії горя, процесі горювання, їх стадіях, періодах, формах. Практичний психолог ознайомлення з методикою роботи з метафоричними асоціативними картами «Сила болю» для знаходження способів для подолання болю, а також  провела техніки зцілення з метою покращення психологічного самопочуття і відновлення розумового, емоційного та фізичного благополуччя учасників семінару.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано