A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Особливості організації практичних занять з освоєння навичок військової справи для учителів предмету "Захист України", керівників гуртків "Сокіл" ("Джура") у польових умовах

Дата: 18.11.2023 16:06
Кількість переглядів: 23

          «Для успіху в житті вміння спілкуватися з людьми набагато важливіше за наявність таланту» - Джон Леббок, британський енциклопедист, політик.

          На сьогодні беззаперечним є той факт, що доступ до якісної освіти у багатьох аспектах залежить від діяльності місцевих органів влади. У результаті процесів децентралізації органи управління освітою у громадах отримали нові повноваження, обов’язки і більше відповідальності. Ефективна комунікація Центру професійного розвитку педагогічних працівників м. Ковеля та управління культури, молоді, спорту та туризму, управління освіти щодо розвитку освіти чи поточних питань дозволяє налагоджувати довірливі та конструктивні стосунки з усіма учасниками освітнього процесу.

         Освіта розвивається успішно саме там, де управлінці розуміють роль і місце ефективних комунікацій у своїй щоденній роботі. Дуже часто саме інформування, формування знань і залучення педагогічних працівників займає найбільшу частину роботи. Разом із тим саме це допомагає приймати ефективні рішення, працювати на благо кожного педагога та формувати дієві зворотні процеси.

       Прикладом такої ефективної співдії є різноманітні зустрічі, «круглі столи», дискусії, вишколи. Зокрема, 17 листопада 2023 року на базі Центру НПВ "Волинська Січ" , с. Городилець було організовано та проведено виїзний семінар-практикум "Особливості організації практичних занять з освоєння навичок військової справи для учителів предмету "Захист України", керівників гуртків "Сокіл" ("Джура") у польових умовах".

      Мета заходу - здатність до міжособистісної взаємодії, роботи в команді. Приймати ефективні рішення у професійній діяльності та відповідального ставлення до обов'язків. Педагоги мали можливість практикувати питання: тактичної медицини, поводження зі зброєю, управління дронами тощо.

       Учасники заходу удосконалили психологічні та здоров'язбережувальні компетентності та здатність планувати безпечний освітній простір під час роботи із здобувачами освіти, акцентувавши увагу на практичній привабливості предмета "Захист України".

         Результатом такої синергії є покращення якості освіти у Ковельській МТГ.

       Усім колегам дякуємо за участь у вишколі. І окрема подяка - Михайлу Пекорі (Ліцей №7) за організаційну побудову заходу та чітку громадянську позицію.

          Віримо у наших військових!

          Працюємо на Перемогу!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано