A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Засідання інтервізійної групи практичних психологів ЗДО

Дата: 16.05.2023 14:45
Кількість переглядів: 14

16 травня 2023року  в освітньому ХАБі ЦПРПП  відбулося засідання інтервізійної групи  практичних психологів закладів дошкільної освіти з теми «Використання пісочної терапії у психокорекційній роботі з дошкільниками».

Юлія Миронова, практичний психолог ЗДО №1, ознайомила присутніх з історією виникнення технік «пісочна терапія» та «пісочна анімація», основними їх принципами та метою, способами використання. Фахівець зазначила, що дані техніки застосовують для розвитку і корекції у вирішенні наступних проблем у дитини: труднощів у спілкуванні, взаємовідносин дітей і батьків, психологічних травм, кризових ситуаціях, страхах, проблемах поведінки. З метою створення позитивного емоційного фону, стабілізації загального емоційного стану та зниження тривожності  провела вправи з використанням манної групи для малюванні долонями і пальцями визначених образів,  на основі яких здійснено самоаналіз.

Богдана Дубініна, практичний психолог ЗДО №14, зазначила, що пісочна терапія – це ключ до внутрішнього світу дитини, один із засобів виразити переживання, досліджувати світ, будувати стосунки, а пісок – ідеальне середовище, де можна створити без страху що-небудь зламати або зіпсувати. В практичній частині заходу презентувала різноманітні ігри та вправи з піском, які можна грати в дошкільному закладі так і в домашніх умовах.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано