A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Виїзний семінар учителів історії: створюємо інноваційний освітній простір

Дата: 16.05.2023 11:18
Кількість переглядів: 15

Відповідно до плану роботи ЦПРПП м. Ковеля 12 травня 2023 р. було організовано та проведено виїзний семінар «Інноваційне освітнє середовище як умова розвитку професійних компетентностей вчителя історії» за маршрутом Ковель – Берестечко – Пляшева. У ньому взяли участь учителі історії Ковельської, Люблинецької, Смідинської ТГ.

Спікер семінару – Світлана Бруча, консультант ЦПРПП м. Ковеля,  повідомила, що з 2022 року в Україні кардинально переглянуто навчальні програми з історичних дисциплін для закладів загальної середньої освіти, проведено концептуальне переформатування змісту цілих історичних періодів, переосмислено та увиразнено наскрізні сюжетні лінії з минулого, що дають змогу якнайкраще пояснити сучасність та прогнозувати майбутнє. У зв’язку з цим, актуальності набуває створення інноваційного освітнього середовища при вивченні історії, зокрема використання музейного простору.

Учасники методичного заходу мали змогу відвідати Державний історико-меморіальний заповідник «Поле Берестецької битви». Саме тут, біля сіл Пляшева, Острів, Солонів, Рідків, Митниця, у роки повстання гетьмана Богдана Хмельницького, в 1651 році, відбулася одна із значних битв в історії України.  Дізналися, що на місці битви збудовано Храм-усипальницю св. Георгія Переможця, в нижньому ярусі якого вміщено саркофаг із кістками козаків. А з сусіднього села перенесена дерев’яна церква святого Михайла (1650 р.). Кажуть, саме в ній молився Богдан Хмельницький перед Берестецькою битвою. Обидві церкви між собою з’єднані підземним тунелем. Побачили  відомий пам'ятник козакам та селянам-повстанцям.

Вчитель історії місцевої школи Ремесник Олег Петрович провів учасників семінару в урочище «Козакова яма», де загинув останній із трьохсот козаків, які мужньо боронилися на острові Гайок 10 липня 1651 року.

Використання музейного простору в освітньому процесі є важливою складовою професійної майстерності вчителя. Тож гуртуймося довкола вагомої для нас справи та рухаймося вперед! Усе буде Україна!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано