A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Співпраця закладів освіти та соціальних служб у правовому і превентивному вихованні здобувачів освіти під час воєнного стану

Дата: 15.05.2023 17:22
Кількість переглядів: 23

        Відповідно до річного плану роботи ЦПРПП м. Ковеля 15 травня 2023 року на базі ліцею №3 імені Лесі Українки м. Ковеля (директор Василь Оксентюк)  було організовано та проведено семінар-практикум класних керівників, соціальних педагогів, практичних психологів  з теми: «Співпраця закладів освіти та соціальних служб у правовому і превентивному вихованні здобувачів освіти під час воєнного стану».

      Мета заходу – здатність до міжособистісної взаємодії, роботи в команді, спілкування з представниками інших професійних груп різного рівня. Приймати ефективні рішення у професійній діяльності та відповідального ставлення до обов’язків.

У семінарі-практикумі брали участь педагоги закладів загальної середньої освіти м. Ковеля.

       Жанна Колеснікова, консультантка ЦПРПП, та Світлана Котік, психолог ЦПРПП, акцентували увагу на  питанні безпеки в учнівському середовищі як необхідної умови для організації освітнього процесу у ЗЗСО.

      Яким має бути алгоритм дій щодо роботи з кривдниками, поділився власними напрацюваннями - Юрій Єрохін, заступник начальника відділу превенції Ковельського РУП ГУНП у Волинській області, майор міліції.

       Юрій Кузьмук, начальник сектору ювенальної превенції ВП Ковельського РУП, акцентував увагу на питанні протидії домашнього насильства.

      Про організацію роботи Ковельського центру соціальних служб у напрямку протидії домашнього насильства в учнівському середовищі розповіла Тетяна Поремчук, фахівець Ковельського центру соціальних служб.

     Людмила Волчук, куратор бригад соціально-психологічної допомоги - презентувала роботи мобільних бригад.

         Психологи мобільних бригад соціально-психологічної допомоги з учасниками заходу організували та провели заняття у групах.

        Педагоги мали можливість навчитися планувати та моделювати освітній процес у класному колективі на сучасному етапі. Застосовували основні стратегії поведінки щодо захисту власних прав, а також захисту учнів під час освітнього процесу; створення умов для збереження психічного здоров’я здобувачів освіти.

Очікуємо на нові запити! Разом ми зможемо все! І все буде Україна!

 

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано