A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Розвиток пізнавальних процесів дошкільника

Дата: 28.04.2023 14:25
Кількість переглядів: 81

          27.04.2023 року в освітньому ХАБі ЦПРПП відбувся семінар-практикум практичних психологів  та асистентів вихователів ЗДО на тему: «Розвиток пізнавальних процесів дошкільників».

         Світлана Котік, психолог ЦПРПП, ознайомила присутніх із загальною характеристикою психічних процесів особистості, їх структурою  та класифікацією. Зазначила, що пізнавальний процес - це  психічний процес, за допомогою якого людина пізнає світ, а  пізнавальна діяльність – це процес відображення в мозку людини предметів та явищ дійсності.

           Із мисленням, відчуттям, сприйманням, увагою як складовими пізнавальних процесів ознайомила Тетяна Степанюк, практичний психолог ЗДО №11. Фахівець визначила діагностичний інструментарій для дослідження пізнавальних процесів дошкільника.

         Оксана Булботка, практичний психолог ЗДО №3, з акцентувала увагу на формуванні уяви  та мовлення у період  дошкільного дитинства,  видах пам'яті та її етапах. Провела ігри та вправи для тренування і  розвитку памяті, мовлення, уваги.

              Під час семінару-практикуму педагогічні працівники набули теоретичних  знань та вмінь  щодо формування пізнавальної сфери дошкільника, удосконалили практичні навички роботи з метою розвитку пізнавальних процесів вихованців дошкільного закладу.

         



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано