A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Професійні педагогічні спільноти ЗДО – майданчик для обміну досвідом та професійного розвитку педагогів.

Дата: 30.03.2023 20:11
Кількість переглядів: 106

              З метою сприяння зростанню фахової майстерності педагогів, створенню умов для поширення у професійному середовищі інноваційних освітніх технологій 28  березня в ЗДО №3 «Теремок»  відбулася весняна сесія  професійних спільнот працівників закладів дошкільної освіти.

      Захід відвідали  педагоги  шести професійних педагогічних  спільнот закладів дошкільної освіти.

    Директор закладу Наталія Сидорук ознайомила  присутніх  педагогів громади з особливостями  роботи закладу  в умовах воєнного стану,  побажала присутнім плідної роботи і наголосила на важливості професії працівника закладу  дошкільної освіти, як базової для розвитку дошкільника.

   З ключовими ідеями нового законопроекту №8030 Закону України «Про дошкільну освіту» ознайомила консультант ЦПРПП Оксана Колода. Кожна дитина має право прожити щасливе дитинство. Завдання Закону України «Про Дошкільну освіту» - зробити життя маленьких українців цікавим, радісним та безпечним, навчити дітей бути відкритими світу, проявляти творчість, патріотичність, закласти базові людські цінності. Щасливе та успішне життя людини починається з якісного дошкілля.

     Тетяна СОКОЛЬЦЕВА, вихователь - методист ЗДО№1 розповіла педагогам про оцінювання якості освітнього процесу в закладі дошкільної освіти  за шкалою «Мовлення та грамотність» методики  ECERS-3. Педагоги з цікавістю брали участь в командній роботі та  практичних завданнях.

     Можливості сервісу Саnva, а саме  якісне створення візуального контенту для роботи на практиці презентувала Оксана СМАЛЬ, вихователь ЗДО №8.  

  В другій частині заходу професійні педагогічні спільноти об’єднувались в групи де педагоги презентували  власний самоаналіз  досягнень  педагога ЗДО в між атестаційний період  засобами електронного  портфоліо. Педагоги ділились своїм педагогічним досвідом, власними авторськими напрацюваннями та досягненнями.

   Загалом близько 100 педагогів  закладів дошкільної освіти відвідали захід, це вихователі, музичні керівники,  керівники гуртків, керівники з фізичної культури, медичні сестри.

  Спікери  створили прекрасну атмосферу дружньої взаємодії  для  розвитку педагогічної майстерності і  реалізації творчої ініціативи педагогів. 

   Учасники зустрічі дійшли згоди, що професійні педагогічні спільноти стали майданчиком, де педагоги ЗДО мають можливість обмінюватись досвідом роботи.   Діяльність спільнот організовується на умовах добровільності, вільного обміну інформацією, забезпечення всебічного обговорення проблеми та варіативних підходів до її вирішення, критичного та толерантного сприйняття інформації та думок.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано