A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Курикулум навчального та корекційно-розвивального процесів

Дата: 20.03.2023 14:52
Кількість переглядів: 44

17.03.2023 року в закладі загальної середньої освіти №8 м.Ковеля відбувся семінар-практикум асистентів вчителів/вихователів з теми: «Курикулум навчального та корекційно-розвивального процесів. Модифікація і адаптація». Метою  заходу було удосконалення діяльності педагогічних працівників щодо впровадженні інклюзивного навчання, ознайомлення з особливостями адаптації та модифікації програмового матеріалу для дітей з особливими освітніми потребами.

        Спікери семінару-практикуму: Світлана Котік, психолог ЦПРПП, Оксана Красько, вчитель початкових класів Старокошарівського ліцею, Іванна Шворак,  асистент вчителя ЗЗСО №8, Богдана Колеснікова, асистент вчителя ліцею №3 імені Лесі Українки, Тетяна Корчмарчук, асистент вчителя ліцею №13.

     Основними питаннями, які розглядались були: курикулум як загальна концепція навчання дітей з особливими  освітніми потребами; особливості адаптації та модифікації освітнього процесу в контексті інклюзивного навчання; роль асистента вчителя в класі з інклюзивним навчанням: основні функції і завдання, форми співпраці; корекційно-розвивальна робота у структурі навчально-виховного процесу дітей з ООП; ритміка як корекційно-розвитковий складник у роботі з дітьми з навчальними труднощами.

         В практичній частині семінару учасники ознайомилися: з  дидактичними іграми та вправами для  формування та розвитку пізнавальних процесів,  адаптованою  навчальною програмою для дитини з особливими освітніми потребами третього рівня підтримки з фізичними труднощами, кінезіологічними вправи, змодельованим  корекційно-розвитковим заняття з ритміки  для дітей з особливими освітніми потребами з навчальними труднощами.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано