A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Формування мовної моторики шляхом використання традиційних та нетрадиційних прийомів в роботі з дітьми

Дата: 10.03.2023 15:37
Кількість переглядів: 93


10 березня 2023 року в освітньому ХАБі ЦПРПП м. Ковеля відбувся семінар-практикум педагогів  корекційної освіти з теми: «Формування мовної моторики шляхом використання традиційних та нетрадиційних прийомів в роботі з дітьми».

        Світлана Котік, психолог ЦПРПП, поінформувала присутніх  про види інноваційних технологій та особливості їх використання в мовленнєвому розвитку дітей. Зазначила, що інноваційні  технології -  це нові впровадження, що допомагають ефективно використовувати методи та  прийоми, які є кінцевим результатом інтелектуальної діяльності педагога.

           Олена Шадура, вчитель-дефектолог ЗДО №6, закцентувала увагу присутніх на     використанні традиційних і нетрадиційних прийомів артикуляційної гімнастики у корекційно-розвитковій роботі логопеда з дітьми з  метою формування чіткої звуковимови. В практичній частині семінару продемонструвала способи використання предметно-ігрового матеріалу для формування рухливості органів  мовленнєвого апарату.

      Ірина Василенко, учитель-логопед ліцею №11, зосередила увагу  на ролі артикуляційної гімнастики у формуванні моторики мовленнєвого апарату, провела вправи з використанням біоенергопластики.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано