A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Засідання інтервізійної групи практичних психологів ЗДО

Дата: 28.02.2023 17:23
Кількість переглядів: 36

  28 лютого 2023 року в освітньому ХАБі ЦПРПП відбулося засідання інтервізійної групи практичних психологів закладів дошкільної освіти з теми: «Вплив гаджетів на розвиток психічних процесів дитини».

      Людмила Архіпова, практичний психолог ЗДО №4,  повідомила присутніх про позитивний і негативний вплив гаджетів на розвиток дитини дошкільного віку. Зазначила, що через гаджети дитина не розвиває логіку, фантазію та уяву, а концентрація уваги йде на спад, також  виникають проблеми з живим спілкуванням, проте використання цифрового середовища сприяє поліпшенню моторики, когнітивних та загальних навичок.

        З дієвим використанням гаджетів та цифрового середовища у процесі виховання дітей ознайомила Ірина Янушевська, практичний психолог ЗДО №13. Фахівець  звернула увагу на те, що дитячий розум перебуває в процесі розвитку і формування. Якщо дитина багато часу проводить з цифровими гаджетами, нейронні зв'язки будуть відрізнятися від тих, що сформовані у дітей попередніх поколінь, які не мали контакту з цими пристроями і саме  це   стимулює уяву і концентрацію уваги.

        В практичній частині засідання практичний психолог  провела анкету «На скільки ви залежні від гаджетів», профілактичні вправи на зниження рівня залежності від цифрових технологій, зокрема: «Історія про Сашка», «Сонячний ранок в лісі», «Управління часом», «Ангел».

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано