A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Логопедичний супровід в умовах інклюзивного супроводу

Дата: 05.02.2023 21:03
Кількість переглядів: 36

            З метою  формування  та  вдосконалення професійних  компетентностей  педагогічних  працівників щодо  надання  корекційних  послуг  дітям  з  особливим освітніми потребами в умовах інклюзивного простору 03 лютого 2023 року в освітньому ХАБі ЦПРПП відбувся семінар-практикум  корекційних педагогів закладів освіти з теми: «Логопедичний супровід в умовах інклюзивного простору».

            Світлана Котік, психолог ЦПРПП, ознайомила присутніх з основними складовими психологічної готовності педагогів до роботи в інклюзивному класі, її структурними компонентами, а саме: мотиваційним, когнітивним, операційним, емоційно-вольовим, оцінювальним. А також провела практичні вправи саморегуляції та відновлення власного ресурсу: «Різноколірний слон», «Птаха щастя», «Дерево бажань».

         З інтерактивною дошкою Padlet як інструментом навчання в інклюзивному класі ознайомила Людмила Александрова, учитель-логопед ліцею №7. Фахівець презентувала  власну інтерактивну дошку Padlet, а також інтерактивну книгу «Лепбук» як форму  взаємодії та навчальної діяльності дорослих з дітьми.

         Оксана Левкович, учитель-логопед ЗДО №7, зосередила увагу на особливостях розвитку сенсорних відчуттів у дітей з особливими освітніми потребами, продемонструвала окремі  елементи  корекційно-розвивальних  занять  з  розвитку сенсорних здібностей  дітей.

        Учасники заходу мали можливість  набути нових знань та вмінь  щодо застосування  інноваційних   цифрових технологій в освітньому процесі з дітьми з особливими освітніми

потребами. 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано