A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Цифрові застосунки в роботі закладів дошкільної освіти

Дата: 18.01.2023 17:14
Кількість переглядів: 55

  11 січня  2023 року на базі закладу дошкільної освіти в ЗДО №11 (директор Надія Шевчик)  відбулась  зимова сесія засідань професійних спільнот педагогічних працівників ЗДО Ковельської МТГ.

     Консультант Оксана Колода зауважила, що однією із точок росту для педагогів є освоєння та впровадження в своїй діяльності  інтернет - ресурсів, електронних платформ, які є дієвим  інструментом для забезпечення якості освітнього процесу, методичної роботи, створення середовища для комунікації  з батькамми в дистанційному режимі.

      Тому в 2023 році роботу професійних педагогічних спільнот закладів дошкільної освіти буде переведено на новий формат, а саме систематизовано матеріали  всіх методичних форм: тренінгів, семінарів - практикумів,  конкурсів, консультацій  і розміщено на віртуальній (інтерактивій) Padlet - дошці, до якої за посиланнями чи QR- кодами  уже доєднались учасники  даного зібрання. Ця дошка стане альтернативою папкам - консультаціям, пересувкам тощо і буде своєрідним кейсом для реалізації майбутніх професійних завдань.

      Педагоги закладів дошкільної освіти активно обговорили актуальне питання відстеження та оцінки динаміки власного професійного розвитку  в атестаційний період "Електронне портфоліо, як індивідуальна траєкторія професійного розвитку педагогічного працівника ЗДО", яке  презентувала вихователь - методист ЗДО №9 Світлана Колочун.

     Присутні мали змогу  на практиці створити  власне  електронне портфоліо. В цьому їм допомогла директор ЗДО №10 Ірина Левчук, яка ознайомила їх з питанням  "Цифрові інструменти Google у  створенні електронного портфоліо педагога ЗДО".

    Сьогодні,  в умовах  війни, педагогам необхідно  володіти елементарними навичками подолання тривожності, нападів панічної атаки, вміти відновити власний психологічний ресурс, спрямовувати увагу  дітей на позитивні явища, зацікавити їх, знайти способи розслаблення дитини у стані нервового напруження. З цією метою практичні психологи ЗДО Ірина Халамай, Олена Рубік, Ірина Літвінчук, Тетяна Степанюк, Ірина Козбур провели для педагогів психологічний практикум "Долаємо стрес- керуємо емоціями"

     Захід проведено  з метою сприяння зростанню фахової майстерності педагогів, створенню умов для  поширення у професійному середовищі інноваційних  освітніх методик й технологій.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано