A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Впровадження варіативних модулів на уроках фізичної культури у закладах загальної середньої освіти

Дата: 28.11.2022 13:32
Кількість переглядів: 34

          Відповідно до річного плану роботи ЦПРПП м. Ковеля  у листопаді 2022 року Центром професійного розвитку педагогічних працівників  у тісній співпраці з Ліцеєм №13 м. Ковеля було організовано та проведено семінар-практикум учителів фізичної культури освітніх закладів з теми: «Інноваційні підходи до впровадження варіативних модулів на уроках  фізичної культури у закладах загальної середньої освіти».

          Мета заходу – формування готовності вчителів фізичної культури до реалізації стратегічних цілей спортивно-оздоровчої роботи у закладі освіти.

          Під час  теоретичної  складової  семінару-практикуму було обговорено питання:

  • Створення безпечного та здорового освітнього середовища, що сприяє самореалізації кожного здобувача освіти (Жанна Колеснікова, консультант ЦПРПП; Ігор Ткачук, директор Ліцею №13 м. Ковеля);
  • Сучасні уроки фізичної культури: досвід, завдання, реалізація (Валентин Цесля, голова МПС учителів фізичної культури).

Учасники семінару – 26 учителів фізичної культури освітніх закладів  Ковельської МТГ, Люблинецької ОТГ, Дубівської ОТГ, Сошечненської ОТГ – розвивали та формували професійні компетентності. Одним із ключових питань – впровадження варіативних модулів навчальних програм для різних рівнів освіти. Акцентували увагу на методичних особливостях проведення уроку фізичної культури в класі з інклюзивним навчанням.

          Педагоги активно вправлялися під час освітнього марафону практик.

Авторські  майстер-класи з варіативних модулів навчальних програм для різних рівнів освіти: бадмінтон, фризбі, петанк, флорбол – вміло та організовано провели:

  • Русакова Наталія Павлівна, учитель фізичної культури ЗЗСО І-ІІІ ст. №12;
  • Динічук Ліна Альбінівна , учитель фізичної культури ЗЗСО І-ІІІ ст. №8;
  • Гурська Лариса Олексіївна, учитель фізичної культури ЗЗСО І-ІІ ст. №6;
  • Свистун Анатолій Якович, учитель фізичної культури Ліцею №13 м. Ковеля.

Нині актуальним є питання дистанційного (змішаного) навчання. Під час семінару – практикуму дане питання теж було опрацьовано.

          Михайло Пекора, учитель фізичної культури Ліцей №7 детально розповів та реалізував на практиці питання щодо  упровадження елементів новітніх технологій в організації фізичного виховання в умовах дистанційного (змішаного) навчання.

            Семінар-практикум відбувався теж у змішаному форматі (в укритті…, а завершували зустріч навіть … без світла).    

Однак такий розвиток подій нам не зашкодив. Навпаки -  нам було додано сил і мудрості всі окреслені завдання вивчити і закріпити.

Спільнота учителів фізичної культури  -   кафедра сильних не тільки тілом, а духом; витривалих; виважених педагогів – нескорених Українців!      

          В цілому, проведення семінар-практикуму  сприяло розвитку професійного потенціалу як інтегрованого показника готовності до інноваційної діяльності у подіях сьогодення.

Очікуємо на нові запити! Разом ми зможемо все! І все буде Україна!

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано