A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Цифрові застосунки для сучасного вихователя-методиста ЗДО

Дата: 23.11.2022 12:30
Кількість переглядів: 321

                          На виконання плану роботи  професійної спільноти вихователів – методистів закладів дошкільної освіти Ковельської  міської територіальної громади  на базі закладу дошкільної освіти (ясла-садок)  комбінованого типу №8 «Казка» відбувся методичний шоурум «Цифрові застосунки для сучасного вихователя-методиста  ЗДО».  Метою даного заходу було удосконалення фахових та професійних компетентностей, підвищення рівня цифрової  грамотності  вихователів – методистів  ЗДО,  необхідних для забезпечення якісної дошкільної освіти в умовах війни.

       Директор закладу Ірина Леус розкрила  актуальність питання «Сайт ЗДО: норма закону чи вимога часу?», яке було націлене на  вміння орієнтуватись у інформаційному просторі та створювати інформаційний матеріал для наповнення сайту  закладу освіти відповідно до вимог законодавства. Адже в умовах сучасності одним із ключових завдань ЗДО та його керівника є здатність забезпечувати відкритість та прозорість діяльності закладу освіти в мережі Інтернет.

     Перед педагогами закладів дошкільної освіти  постало важливе завдання - забезпечення якісної дошкільної освіти в умовах війни, вивчаючи можливості нових сервісів та платформ. Вихователі - методисти ЗДО №8 Яна Колодій та Алла Гасанова поділилися досвідом роботи закладу та  знаннями  про трендовий мультизадачний онлайн – сервіс Genially та дієвий  інструмент для забезпечення якості освітнього процесу,  методичної роботи, співпраці з батьками – дошкою Padlet.

      Вихователям - методистам були запропоновані  майстер – класи «Дошка Padlet як дієвий інструмент для забезпечення якості освіти в закладі» та «Використання онлайн – сервісу Genially в методичній роботі ЗДО», де вони мали змогу на практиці створити  і наповнити власну віртуальну дошку та створити  інфографіку та інтерактивний плакат  в сервісі Genially,  що мотивувало  педагогів  знаходити нові дієві інструменти для ефективної професійної діяльності.

      Директор ЦПРПП Світлана Верчук акцентувала увагу, що даний захід активізував бажання  педагогів ЗДО знаходити нові дієві інструменти для здійснення ефективної професійної діяльності, впевнено використовувати цифрові технології і електронні ресурси, цифрового освітнього середовища, вільно орієнтуватися в інформаційному просторі.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано