A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Події

Координаційна доріжка - універсальний тренажер для розвитку основних фізичних якостей дошкільнят

   З метою формування готовності інструкторів з фізичної культури до реалізації завдань освітнього напряму «Особистість дитини» та ознайомлення з особливостями використання координаційних доріжок під час роботи з дітьми, в закладі дошкільної освіти №12 «Золота рибка»  відбулося засідання  професійної педагогічної спільноти інструкторів з фізкультури ЗДО Ковельської МТГ.

22:30 04.12.2023

Перші кроки до вершин педагогічної майстерності

   Професійне становлення молодого педагога ЗДО – це складний динамічний шлях досконалого освоєння професії та оволодіння педагогічною майстерністю. З метою підвищення результативності логіко-математичної компетентності шляхом впровадження інноваційних технологій в закладі дошкільної освіти №7 «Дивосвіт» відбулося  засідання школи молодого педагога ЗДО «Паросток».

18:02 03.12.2023

Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат у початковій школі

            В Ковельській МТГ на базі Ліцею №10 триває масштабний проєкт для вчителів початкової школи за реалізацією Громадської спілки «Освіторія» у партнерстві з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Міністерством освіти і науки України за підтримки Глобального партнерства в галузі освіти (GPE) та Уряду Японії «Наздоженемо: курс про подолання освітніх втрат у початковій школі».

16:01 01.12.2023

Селфхарм, аутоагресивна поведінка у підлітків

       28 листопада  2023року  в освітньому ХАБі ЦПРПП  відбулося засідання інтервізійної групи  працівників психологічної служби ЗЗСО з теми «Селфхарм, аутоагресивна поведінка у підлітків».

14:27 28.11.2023

Директори закладів загальної освіти опрацювали питання автономії

Закон України «Про освіту» визначив автономію закладів освіти як право суб’єкта освітньої діяльності на самоврядування, яке полягає в його самостійності, незалежності та відповідальності у прийнятті рішень.

16:21 27.11.2023

Освітні втрати: причини та шляхи подолання

          Як безпечити розуміння сутності понять: освітні втрати / навчальні втрати / освітні розриви / освітні прогалини; навчити планувати роботу з виявлення та подолання навчальних втрат в учнів; застосовувати інструменти для діагностики навчальних втрат;  планувати роботу щодо коригування навчальних втрат учнів (індивідуальну та колективну) -  з цих та інших питань консультували педагогів освітніх закладів під час методичного хабу Жанна Колеснікова та Світлана Бруча – консультанти ЦПРПП м. Ковеля.

23:17 23.11.2023

Особливості організації практичних занять з освоєння навичок військової справи для учителів предмету "Захист України", керівників гуртків "Сокіл" ("Джура") у польових умовах

          «Для успіху в житті вміння спілкуватися з людьми набагато важливіше за наявність таланту» - Джон Леббок, британський енциклопедист, політик.

16:06 18.11.2023

Педагогіка ефективного навчання в 5-6-х класах НУШ: діяльнісний підхід у викладанні освітніх галузей

       Сьогоднішнє суспільство потребує людей, які вміють творчо і креативно мислити, застосовувати набуті знання в складних, часто нестандартних ситуаціях, швидко розв’язувати проблеми, створювати нове, працювати в команді. Як цього досягти? Звісно, для формування такої особистості треба використовувати у шкільному навчально-виховному процесі інноваційні методи і прийоми навчання, особливі завдання і вправи, які б реалізовували всі ці потреби. Тому, відповідно річного плану роботи ЦПРПП м. Ковеля 02.11.2023, 06.11.2023, 10.11.2023, 13.11.2023 було проведено семінар-практикум для вчителів ЗЗСО на тему: «Педагогіка ефективного навчання у 5-6 класах НУШ: діяльнісний підхід у викладанні природничої, математичної, технологічної, інформатичної освітніх галузей».

13:43 17.11.2023

Розвиток стресостійкості та відновлення ресурсності педагогів

        14 та 15 листопада 2023  року в освітньому ХАБі ЦПРПП було організовано та проведено семінар-тренінг з теми: «Розуміння стресу та психологічна підтримка в контексті резильєнтності».          Основна мета заходу - формування практичних навичок конструктивного подолання стресу та відновлення ресурсного стану учасників освітнього процесу.           Світлана Котік, психолог ЦПРПП – спікер заходу,  ознайомила присутніх з основними ознаками та видами  стресів, причинами  травматичних подій, видами реакцій  на стресові події, шляхами розвитку і вдосконалення резильєнтності педагога.         Педагогічні працівники визначили особистий  рівень виснаження від стресів,   відпрацювали техніки роботи зі стресом, прийоми стабілізації емоційного стану та відновлення ресурсу.         Проведений захід сприяв формуванню професійних якостей педагогічних працівників: комунікативних здібностей, рефлексії, здатності до емпатії.

11:59 17.11.2023

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано