A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Вчителі навчалися вчити учнів 5 класів НУШ

Дата: 22.06.2022 12:09
Кількість переглядів: 247

На базі ліцею №3 імені Лесі Українки з 15 по 22 липня 2022 року відбулось навчання вчителів 5 класів НУШ за двома модулями програми, розробленої на основі концепції Нової української школи та стратегії реформування базової середньої освіти.

 Мета - підвищення методичного та практичного рівнів професійної компетентності вчителів 5-их класів щодо реалізації завдань Державного стандарту загальної середньої освіти; формування загальних і фахових компетентностей, необхідних для ефективної роботи в умовах реформування освіти; розширення особистісного та професійного світогляду педагогів на основі компетентнісного підходу; забезпечення наступності між початковою та базовою школами.

Зміст навчальної програми, цілісний і системний добір модулів і тем, враховує особливості професійної діяльності вчителя Нової української школи і визначається вимогами суспільства щодо забезпечення закладів освіти кваліфікованими фахівцями, основними напрямами державної політики у галузі освіти, професійним стандартом учителя закладу загальної середньої освіти, запитами учителів - замовників освітніх послуг. Токож має практичну спрямованість і  охоплює змістовну, практико зорієнтовану і ресурсну (методичну) складові.

Учасниками навчання стали більше 300 педагогів Ковельської, Дубівської та Люблинецької територіальних громад, об'єднаних в 16 груп за відповідними освітніми галузями. 

Спікерами навчання виступили консультанти ЦПРПП Світлана Бруча, Андрій Прохорчук, Жанна Колеснікова, Світлана Шайнюк та психолог ЦПРПП Світлана Котік. До проведення практичної частини також було залучено найкращих вчителів початкової школи з успішним досвідом впровадження НУШ.

Освітня програма передбачала очну форму навчання вчителів 5-х класів, охоплювала два навчальні модулі, складалася із 10 академічних годин та 2 годин контролю знань. 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано