A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Стратегічне планування - шлях до розвитку закладу освіти

Дата: 06.06.2022 13:36
Кількість переглядів: 100

      «Теретичні та практичні основи  стратегічного планування розвитку закладу освіти» - тема семінару-практикуму для професійних  спільнот вихователів-методистів ЗДО та методистів ЗПО, який відбувся на базі   закладу дошкільної освіти №12  «Золота рибка».  Актуальність теми заходу полягає в необхідності формування  у керівників закладів освіти компетентностей, що  дозволятимуть вміло застосовувати управлінські дії,  засновані на підходах стратегічного планування.

Директор ЦПРПП Світлана Верчук ознайомила з теоретичними основами стратегічного менеджменту та планування, адже стратегічне управління  спрямоване на те, щоб  швидко і гнучко, реагуючи на ситуацію в зовнішньому  і внутрішньому середовищі, забезпечити виживання і процвітання свого  закладу на тривалу перспективу. 

     Які є проблеми планування і як їх подолати, як  проаналізувати та визначити  мету закладу освіти, на які етапи поділити роботу,  як провести внутрішню   діагностику, яку стратегію обрати для закладу  освіти, скласти план реалізації та контролювати його виконання -  питання, з якими ознайомила присутніх  консультант ЦПРПП Оксана Колода.

    До чого прагне  заклад освіти: до роботи в режимі  стабільності чи в режимі постійного розвитку та інновацій? Як дати відповідь на запитання і визначити  основний   елементи стратегічного планування – місію -  ознайомила Наталія Єрохіна, вихователь-методист ЗДО№12. Місія допомагає  визначити, чим насправді  займається заклад:  яка його сутність, масштаби,  перспективи і напрями росту, відмінність від інших  закладів. 

         Учасники семінару в практичній частині на основі SWOT-аналізу моделювали стратегію розвитку уявних закладів освіти з різною специфікою, визначали їх місію, візію, політику тощо.  

        Практичні  вправи на відновлення психологічних ресурсів особистості, розвитку креативності та творчості провела Світлана  Котік, психолог ЦПРПП.

     Учасники семінару дійшли спільної думки, що стратегія розвитку закладу освіти повинна визначати основні стратегічні  цілі, а також  політику   і стратегію отримання   і використання ресурсів для досягнення   цих цілей.

       



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано