A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Засідання інтервізійної групи практичних психологів ЗДО

Дата: 25.05.2022 10:15
Кількість переглядів: 844

           24 травня 2022 року відбулося чергове засідання інтервізійної групи практичних психологів ЗДО. Основними питаннями, які розглядались були:

  • психосоматика особистості: причини виникнення та профілактика;
  • аналіз роботи психологічної служби,  інтервізійної групи практичних психологів  ЗДО за 2021-2022 н.р., визначення завдань на новий навчальний рік.

           Світлана Котік,  психолог ЦПРПП, зазначила, що у зв’язку зі зростанням психологічного навантаження і стресів у сучасному суспільстві проблема розуміння психологічного аспекту феномену здоров’я стає однією з найважливіших, а кількість пацієнтів з психосоматичними розладами серед загальної кількості хворих становить від 50 % до 70 %. Ознайомила присутніх з основними групами психосоматичних хвороб, їх причинами, проявами, симптомами.

          Ірина Халамай, голова спільноти практичних психологів ЗДО, звернула увагу на те, що причина багатьох хвороб – переживання, стрес і моральні травми; психотерапевти стверджують: будь-яке захворювання спочатку виникає у підсвідомості і потім проявляється лише на рівні тіла, тобто більшість наших недуг пов'язані з невирішеними внутрішніми проблемами. В практичній частині спікерка засідання провела:

- тест «Що знаєте Ви про своє психічне здоровя»;

- проєктивну методику «Людське тіло»;

- вправи: «Фантон», «Ловець блага», «Візок», «Часом я балую себе» та інші.

             Ірина Літвінчук, практичний психолог НВК «ДНЗ №7-ЗОШ», ознайомила з методами та формами організації переживання задоволення в психосоматичній практиці; зосередила увагу на таких практиках як: майндфулнес терапії, когнітивно-поведінковій терапії, тимбілдінгу. Презентувала вправи: «Родзинка», «Пять відчуттів», «Усвідомлений блокнот», «Позбуваємось тривоги», «Ведемо діалог із самим собою», «Чарівник».

             Ірина Халамай проаналізувала роботу психологічної служби та  інтервізійної групи у 2021-2022 н.р. З метою планування роботи на новий навчальний рік, створення професійного поля та розвитку практичних навичок фахівців було проведено анкетування учасників групи. Дане  опитування містить питання щодо  ефективності роботи засідань, визначення тематики та напрямів наступних зустрічей, ознайомлення з досвідом колег з певної проблематики.

             Світлана Котік, психолог ЦПРПП, підсумувала роботу засідання, зазначила важливість самоосвіти в професійній траєкторії розвитку практичних психологів, дотриманні академічної доброчесності при використанні інтернет ресурсів, етикету психолога. Зосередила увагу на основних розглянутих темах зустрічей, найактивніших формах роботи, проєктивних техніках та вправах. Рекомендувала закцентувати увагу на важливих аспектах роботи групи в наступному навчальному році.

           За результатами роботи інтервізійної групи у 2021-2022 навчальному році  учасники отримали сертифікати.

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано