A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Професійний розвиток педагогів в умовах воєнного часу

Дата: 24.05.2022 14:26
Кількість переглядів: 95

            Відповідно до річного плану роботи ЦПРПП м. Ковеля 20 травня 2022 року на базі ТОЙКУТСЬКОГО ЛІЦЕЮ (директор Світлана Жалай) було організовано та проведено семінар-практикум для педагогічних працівників з теми: «Психологічна взаємодія з усіма учасниками освітнього процесу в умовах воєнного стану».

       Мета заходу – підвищення методичного та практичного рівнів професійної компетентності вчителів у процесі використання інформаційно-комунікативних та цифрових технологій в освітньому процесі. Ознайомлення з основними ознаками психічної допомоги собі та оточуючим, а також формування умінь та навичок використання вправ та технік для зняття напруження та подолання стресу у професійній діяльності.

          У семінарі-практикумі брали участь педагоги освітніх закладів ТОЙКУТСЬКОГО ЛІЦЕЮ, Доротищенської та Гішенської гімназій.

               Спікерами заходу були:

  • Жанна Колеснікова, консультант ЦПРПП, поділилася презентаційним виступом з теми: «Організація виховної діяльності у класному колективі в період воєнного стану: співпраця учасників освітнього процесу». Обговорила разом з учасниками заходу питання: «Самовиховання особистості у період воєнного стану».
  • Світлана Котік, психолог ЦПРПП, акцентувала увагу на загальній характеристиці стресу та його фаз; психологічних ресурсах особистості та їх видах. Організувала та провела вправи і техніки для стабілізації емоційного стану.
  • Світлана Бруча, консультант ЦПРПП навчала педагогів правилам роботи з інформацією у воєнний час.
  • Ольга Цегельник, вчителька зарубіжної літератури ліцею №7 м. Ковеля, учасниця проєкту «Вивчай і розрізняй: інформаційна грамотність», який виконується Радою міжнародних наукових досліджень IREX за підтримки посольств США  та  Великої Британії у партнерстві з МОН України та Академією української преси поділилася міркуваннями щодо медіаосвіти як протидії військовим викликам.
  • Андрій Прохорчук, консультант ЦПРПП навчав присутніх педагогів як працювати з інтерактивною дошкою – незмінним інструментом для організації самостійних і колективних форм роботи. Зокрема, на практиці учасники зустрічі вправлялися у застосуванні інтерактивної дошки Jamboard під час уроків в освітніх закладах.

        Педагоги упродовж семінару-практикуму удосконалили способи взаємодії здобувачів освіти в освітньому процесі, цікаво та активно обговорили питання сьогодення. Набули нових знань щодо готовності до впровадження та використання сучасних інформаційно-комп’ютерних технологій в освітньому процесі. Навчилися обирати та практично застосовувати психологічні техніки та вправи, з метою стабілізації під час стресу. Визначати індивідуальну траєкторію професійного розвитку.

       Освітяни завжди готові навчатися чомусь новому, творити добро! Прагнуть постійно самовдосконалюватися. Творчі, креативні, готові до змін!

Очікуємо на нові запити! Разом ми зможемо все! І все буде Україна!

 

 

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано