A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Учасники Клубу спілкування та дозвілля для внутрішньо переміщених осіб міста Ковеля побували в гостях у Лесі

Дата: 23.05.2022 22:18
Кількість переглядів: 57

Кажуть, що бути на Ковельщині й не побувати в гостях у садибі Косачів не можна. І це правда, адже Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки – це краєзнавча родзинка Волинського краю.

Учасники «Клубу спілкування та дозвілля», який створений у Ковелі для внутрішньо переміщених осіб, 19 травня 2022 року разом із координатором клубу Світланою Бручею та своїм учителем української мови Катериною Макарук відвідали музей славної доньки Волині. Наші гості мали можливість побачити цікаві експонати, особисті речі родини Косачів, почути Лесині поезії. Нікого не залишила байдужим надзвичайно цікава й щира розповідь екскурсовода з деталями та маловідомими фактами про виховання в родині Косачів, про Лесине дитинство, її любов до музики, пісень рідного краю.

Після екскурсії в музеї учасники «Клубу спілкування та дозвілл» поділилися своїми враженнями. Світлана та Наталя із Запорізької області  кажуть, що відчули справжню насолоду від зустрічі з Лесиною поезією. Ірину та Володимира з Харкова вразило панно «Лісова пісня», навколишня природа, яка, мабуть, спонукала Лесю писати. Анна з Харкова відзначила, що тут, у музеї-садибі,  збереглися не тільки речі письменниці, але, мабуть, витає і її душа. Олену з міста Ізюм вразили не лише особисті речі, цікаві експонати, а й затишна атмосфера, яка панує не тільки в музеї, а й навколо. Тетяна із Запоріжжя каже, що дізналася багато нового про сім’ю Косачів, про роль освіти в їхній родині. Риті із Генічеська сподобався мальовничий ставок, на березі якого відпочивала Леся. Анжела із Запорізької області каже, що її вразила не лише надзвичайно цікава екскурсія, а й гостинність, доброзичливість ковельчан. 

Усі члени «Клубу спілкування та дозвілля» переконані, що відвідування таких місць нагадує подорож у часі, коли історія стає реальністю, Леся Українка – нашою сучасницею. Утім, такою вона буде завжди – рідною, близькою, зрозумілою, як дух нації, як душа України.

Щиро дякуємо начальнику управління освіти  Віктору Бичковському за можливість отримати незабутні враження.

                   


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано