A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Обдаровані діти - майбутнє нації

Дата: 13.05.2022 14:01
Кількість переглядів: 70

         13 травня 2022 року в освітньому ХАБі ЦПРПП відбувся семінар-практикум на тему: «Обдаровані діти: психологічні аспекти розвитку. навчання та виховання"

         Обдаровані діти складають резерв   інтелектуального піднесення будь-якої нації. Тому метою семінару було підвищення рівня поінформованості педагогічних працівників  із системою та змістом роботи з обдарованими дітьми.

     Світлана Котік, психолог ЦПРПП, зазначила, що у літературі зустрічаються твердження, що тільки 2-6 % людей можна вважати обдарованими.  Численні ж дослідження показують, що із задатками обдарованості, здатністю до ефективної плідної діяльності народжується кожна психічно нормальна людина. А ось спрямованість і ступінь обдарованості різні. У своєму виступі зосередила увагу на рівнях, сферах, основних рисах обдарованості, специфіці роботи працівників психологічної служби щодо виявлення, розвитку здібних учнів.

         Інна Шмідт, соціальний педагог Любитівського ліцею ім. Лесі Українки,  ознайомила присутніх з психологічними аспектами розвитку,  навчання та виховання обдарованих дітей, сторітелінгом як методом навчання, що впливає на емоційну, мотиваційну, когнітивну сфери слухача. Провела вправи на розвиток творчості та креактивності: «Дивакуватий архітектор», «Несподіванка», «Палички», «Перевертні», «Арка».

          Катерина Трифонова, практичний психолог Зеленського ліцею,  акцентувала увагу на  хенд мейді як  методі самовираження та  терапії від депресії і поганого настрою. Провела Майтер-клас з виготовлення магніту "Дерево мрій".

        Учасники семінару набули знань і умінь щодо створення системи цілеспрямованого виявлення, підтримки,  розвитку, навчання та виховання  обдарованих дітей на діагностичній основі; гармонізували свій емоційний стан та  активізували  творчий потенціал; підвищили свій професійний рівень і отримали сертифікат (5 год).

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано