A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Арт-методи в освітньому просторі

Дата: 22.12.2021 16:17
Кількість переглядів: 111

       21 грудня 2021 року в освітньому ХАБі ЦПРПП відбувся семінар-практикум на тему: «Арт-методи в освітньому просторі: теорія і практика».

         Світлана Котік, психолог ЦПРПП, ознайомила присутніх з основними поняттями, загальними тенденціями та особливостями розвитку арт-терапії, її видами і методами. Провела майстер-клас з виготовлення ляльки – мотанки з паперових серветок як однієї із сучасних арт-терапевтичних технік.

           Катерина Трифонова, практичний психолог Зеленського ліцею,  акцентувала увагу на використанні арт-терапевтичних методів у роботі з дітьми «групи ризику». Адже діти цієї категорії становлять ризик як для суспільства,  так і для самих себе – ризик втрати життя, здоровя, можливості для розвитку й становлення як повноцінної особистості. З метою розвитку та самореалізації особистості провела арт-терапевтичні техніки «Монотипія» та «Пластинографія».

           З інноваційними напрямками арт-терапії ознайомила присутнії Раїса Старушик, практичний психолог Ліцею №3 імені Лесі Українки. Фахівець залучила присутніх до виконання   практичних вправ інноваційних арт-терапевтичних технік: «Малювання слайдами», «Смайлове малювання», «Квіткова терапія», «Смак дитинства», «Птаха щастя», «Арт-есе».

           Учасники семінару мали змогу гармонізувати свій емоційний стан, визначити життєві цінності, активізувати свій творчий потенціал, зняти емоційну напругу та отримати заряд енергії і натхнення; підвищили свій професійний рівень та отримали сертифікат (5 год).

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано