A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Інклюзія в закладах загальної середньої освіти

Дата: 08.10.2021 20:46
Кількість переглядів: 108

      Відповідно до плану роботи ЦПРПП та з метою формування інклюзивної й організаційної компетентностей педагогів 08 жовтня 2021р. проведено семінар-практикум для педагогічних працівників Люблинецької ОТГ на тему: «Формування готовності педагогів до роботи в умовах інклюзивного освітнього середовища».

     Котік Світлана, психолог ЦПРПП, зосередила увагу  присутніх на нормативно-правовій базі інклюзивної освіти, алгоритмі роботи команди  психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами; закцентувала увагу на основних функціях та обов’язках асистентів педагогів і учителів, які працюють в інклюзивних класах, особливостях адаптації та модифікації програмового матеріалу дітей з ООП, основних складових індивідуальної програми розвитку та критеріями оцінювання даної категорії дітей.

     Макарук Ярослава, асистент вчителя ОНЗ «Люблинецький ліцей», розкрила принципи взаємодії педагога та асистента вчителя в умовах  інклюзивного освітнього середовища; провела майстер-клас зі створення портфоліо для дитини з ООП.

           Практичний психолог ОНЗ «Люблинецький ліцей», Оксана Кузьмич, змоделювала алгоритм роботи психолога з учасниками освітнього процесу щодо створення психологічно-комфортного середовища для дітей з ООП.

       Із соціологічним опитуванням як методом взаємодії педагогічних працівників та батьків в умовах інклюзії ознайомила соціальний педагог даного закладу Оксана Глущук.

           За підсумками семінару всі учасники отримали сертифікати.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано