A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Міністр освіти закликав освітян не зволікати з вакцинацією

Дата: 01.09.2021 13:45
Кількість переглядів: 86

  Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет закликав освітян, які планують, але ще не встигли, не зволікати з вакцинацією.

Відповідне звернення оприлюднено на сайті Міністерства освіти.

За словами міністра, статистика захворюваності на COVID-19 в Україні зростає.

«Як і раніше, чи залишаться заклади освіти працювати в очному режимі, без перебільшення, залежить від кожного з нас. Від свідомого ставлення до свого здоров’я та дотримання рекомендацій МОЗ кожного окремого вчителя, викладача, студента й батьків наших учнів», – зазначив міністр.

Звертаючись до учасників освітнього процесу, Шкарлет подякував усім, хто вже обрав шлях вакцинації.

«Я дякую кожному, хто свідомо обирає шлях вакцинації, прагнучи вберегти себе та оточуючих від ризиків захворіти. Я з розумінням та повагою ставлюся до тих, хто з вагомих причин вимушений відмовитися від профілактики коронавірусу шляхом отримання вакцини. Водночас усіх, хто планує провакцинуватися, але ще не встиг цього зробити, я закликаю не зволікати», – наголосив міністр освіти.

Він також зауважив, що вимога МОЗ про наявність у колективі закладу освіти 80% провакцинованих співробітників є цілком обґрунтованою і реальною.

За даними областей, вже сьогодні поріг у 65% вакцинованих освітян подолали Житомирська та Київська області (з урахуванням тих, хто отримав і поки одну, і вже дві дози). Ще кілька областей мають показники близько 50%.

Окрім того, він повідомив, що найнижчий рівень вакцинації освітян продовжують демонструвати Запорізька та Волинська області. 

«Усім бажаю міцного здоров’я! І бажаю нам розпочати та завершити навчальний рік 2021/22 максимально комфортно та результативно!», – зауважив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано