A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Семінар-практикум учителів історії "Освітній процес з використанням технологій дистанційного навчання"

Дата: 04.04.2021 20:41
Кількість переглядів: 134

     01.04.2021 р. на базі ЗЗСО І-ІІІ ст. № 8 м. Ковеля відбувся семінар-практикум учителів історії «Освітній процес з використанням технологій дистанційного навчання. Методичні аспекти». Програму підготували Світлана Бруча, консультант ЦПРПП та Ірина Кузнєцова, вчитель історії ЗЗСО І-ІІІ ст. № 8 м. Ковеля.

Під час семінару вчитель історії ЗЗСО № 8 Алла Соболь наголосила, що  дистанційне навчання є інноваційною освітньою технологією, яка вимагає чіткої  взаємодії між учасниками освітнього процесу, передбачає гнучкість місця, часу, темпу та траєкторії навчання, може застосовуватися за допомогою різноманітних засобів та інструментів. Специфіка дистанційного навчання, що базується на цифрових технологіях, інтернет-ресурсах, впливає на способи відбору та реалізації тих чи інших методів і організаційних форм навчання.

Про проблеми дистанційного навчання учнів з особливими освітніми потребами та шляхи їх вирішення повідомила практичний психолог ЗЗСО І –ІІІ ст. № 8 м. Ковеля Наталія Романюк. Вона підкреслила, що дистанційне навчання можна застосовувати для дітей з ООП, спираючись на чотири головні принципи: інтерактивності, диференціації, індивідуального підходу, пластичності.

Практичну частину семінару  «Моделювання уроку історії на платформі Google Classroom» представила вчитель історії ЗЗСО І-ІІІ ст. № 8 м. Ковеля Ірина Кузнєцова. Присутні мали змогу познайомитися з успішною практикою налагодження якісного зворотного зв'язку між учасниками освітнього процесу та активізації пізнавальної діяльності учнів через використання інтерактивних плакатів.

Під час засідання Круглого столу учасники семінару обмінялися досвідом  з використання технологій дистанційного навчання.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано