A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Формуємо у дошкільників емоційно-чуттєве, художньо-образне сприйняття класичної музики

Дата: 26.02.2021 10:30
Кількість переглядів: 176

               Відповідно планів роботи Центру професійного розвитку педагогічних працівників  та професійної педагогічної спільноти музичних керівників  ЗДО на базі закладу дошкільної освіти  (ясел-садка) комбінованого типу №1 «Калинка» було проведено семінар-практикум для музичних керівників з теми  «Формування у дошкільників здатності до емоційно-чуттєвого, художньо-образного сприйняття класичної музики».

        Консультант ЦПРПП  Оксана Колода, розпочала засідання семінару-практикуму,  звернувши увагу на готовність  закладів дошкільної освіти міста та їх педагогічних колективів до  реалізації освітнього напрямку Базового компоненту дошкільної освіти «Дитина у світі мистецтва» та  удосконаленню основних компетентностей  випускника закладу дошкільної освіти.

        Музичний керівник   Оксана Падалюк  презентувала  напрацювання з питанням «Могутня сила класичної музики».

       Вихователь-методист Марина Горбунова  розкрила питання «Формування у дітей дошкільного віку здатності до сприйняття класичної музики»,  зупинившись детально на прийомах  ознайомлення дітей дошкільного віку з творами класичного мистецтва на основі синтезу мистецтв.

       Виступ директора  Ольги Чепак  «Кавери, які змусять вас закохатися у класичну музику» подарував класичні музичні  твори в сучасній обробці,  надаючи слухачам можливість  поринути в світ своїх емоцій.

Музичні керівники мали змогу  переглянути та проаналізувати відеофрагмент заняття для дітей старшого дошкільного віку «Музика зірок», яке підготувала Завадська  Оксана

        Під час майстер-класу “Музична вітальня”  Оксана Заболотна, разом з присутніми розгадували «Музичний кросворд», підбирали до картинок асоціації з назвами класичних творів, опановували ТРВЗ «Чарівний поясок», проявляли свої акторські здібності під час розпізнавання та безмовного опису класичного твору.

              Підбиваючи підсумки семінару, музичні керівники дали високу оцінку злагодженій роботі педагогічного  колективу  закладу та   відзначили, що кожен збагатив власний  досвід   новими  ідеями для забезпечення художньо-естетичного розвитку дошкільників.

         Даний методичний захід, сприяв підвищенню рівня професійної компетентності музичних керівників ЗДО міста,  удосконаленню способів взаємодії учасників освітнього процесу, поглибленню та розширенню знання щодо забезпечення емоційно-чуттєвого, художньо образного сприйняття класичної музики.

 

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано