A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ковельської міської ради Волинської області

Засідання інтервізійної групи

Дата: 11.02.2021 10:20
Кількість переглядів: 568

      09.02.2021р. в бібліотеці ЦПРПП відбулась чергова зустріч інтервізійної групи практичних психологів ЗДО міста. Основними питаннями, які розглядались були:

          -    організація діяльності психологічної служби ЗДО в період карантину;

-  попередження професійного емоційного вигорання в період карантину та суворої самоізоляції;

-    види інноваційних здоров'язбережувальних технологій  в освітньому процесі;

-   реалізація здоров’язберігаючих компетентностей як основи здорового способу життя в учасників навчально-виховного процесу.

     Ірина Літвінчук, практичний психолог НВК «ДНЗ» №7 «ЗОШ», зосередила увагу учасників засідання на основних напрямках дистанційної роботи, зокрема: інформування про проведення  тематичних психологічних вебінарів, конференцій,  групових або індивідуальних консультацій для батьків, педагогів (онлайн), здійснення просвітницької роботи з батьками та педагогічним колективом (онлайн).

       Із присутніми практичний психолог провела експрес-діагностику наявності симптомів професійного вигорання та надала рекомендації як зберегти своє психічне здоров'я, попередити власне  емоційне вигорання. У своєму виступі зазначила, що основними ознаками професійного вигорання є емоційне спустошення, деперсоналізація, редукція особистих досягнень.

      Юлія Миронова, практичний психолог ЗДО №1, зауважила, що збереження психічного і фізичного здоров'я кожної дитини – одне з провідних завдань дошкільного закладу. Перед педагогами стоїть непросте питання вибору найбільш ефективних, оптимальних для своїх вихованців здоров'язбережувальних технологій та методик. Тому у своєму виступі зосередила увагу на таких основних здоров'язбережувальних технологіях: корекційній, збереження та стимулювання здоров'я, навчання здоровому способу життя. В практичній частині заходу деталізувала особливості проведення вправ та технік в роботі з учасниками освітнього процесу.

        Світлана Котік, психолог ЦПРПП, підсумовуючи роботу засідання, рекомендувала практичним психологам в плані роботи на період запровадження карантину передбачити використання різних ресурсів для організації методичної роботи шляхом застосування інформаційно-комунікаційних технологій.  Зазначила про важливість  вміло і правильно організовувати свій робочий час з метою профілактики професійного вигорання. Наголосила фахівцям психологічної служби  на обов'язковості ведення робочої документації під час карантину відповідно до нормативних вимог.  Також звернула увагу на те, що домінуючими напрямками роботи практичного психолога упродовж даного періоду  є консультування, просвітницька та профілактична робота в режимі онлайн.

        Світлана Котік  наголосила на тому, що ефективність позитивного впливу на здоров'я дітей та дорослих  оздоровчих технологій визначається не хаотичністю методів, а системною роботою за всіма напрямками. Практика проказує, що процес формування свідомого ставлення до власного здоров'я потребує обов'язкового поєднання інформаційного й мотиваційного компонентів із практичною діяльністю.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано